Etno-antropološki razgovori

Akvamarin Pres trenutno priprema seriju kraćih etnološko-antropoloških tekstova. Ovom serijom tekstova u formi blog postova želimo da doprinesemo postojećim razgovorima između etnologa/etnološkinja i antropološkinja/antropologa koji rade u regionu, o tome kakva su iskustva sa naučnim izdavaštvom u regionu i van njega, o problemima i specifičnostima etnografije kao vrste istraživanja i pisanja, o stručnim teorijskim i empirijskim pitanjima, i slično.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane osobe koje rade u oblasti etnologije i antropologije da nam pošalju svoje tekstove. Posebno nas zanimaju:

  • analize koje su proizvod završenog istraživanja
  • bilješke napravljene u toku terenskog istraživanja
  • recenzije etnografskih knjiga (jedne ili nekoliko)
  • recenzije etnografskih filmova
  • iskustva, mišljenja i savjeti o akademskim praksama, uključujući objavljivanje, recenziranje, mentorisanje, predavanja i slično.

Zainteresovani smo za glasove svih akademskih generacija – profesorske, etablirane, mlade istraživačke, studentske i tako redom.

Kolektivni antropološki blogovi na engleskom jeziku već više godina služe kao mjesto za pokretanje disciplinarnog razgovora između antropološkinja-antropologa, promociju discipline i njene raznovrsnosti (pogledajte kako izgledaju izuzetno aktivni i posjećeni kolektivni blogovi/sajtovi www.allegralaboratory.net ili www.savageminds.org)

Željeli bismo da Akvamarin Pres posluži kao platforma za sličnu vrstu etnoloških i antropoloških razgovora na bosanskom/crnogorskom/hrvatskom/srpskom jeziku.

Draft verzije tekstova pošaljite na urednistvo [@] aquamarinepress.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s